vrijdag 28 april 2017

Or You could Love..

Eens in de 2 jaar ga ik een weekend naar Center Parcs, Port Zelande, wat voor dat ene weekend compleet wordt afgehuurd voor fans van de Progrock groep Marillion ( 30 jaar geleden...Kayleigh?? Nou die, maar dan 18 albums verder ;-)) Vanuit zo'n 45 verschillende landen uit alle hoeken van de wereld, komen fans van Marillion naar dit hele speciale fan-weekend, om te genieten van uiteraard de muziek ( 3 concerten!) elkaar en heel veel leuke dingen erom heen. 2 jaar gelden heb ik jullie gespamd met de gehaakte Barry's en uiteindelijk heb ik er 140 gehaakt, de laatste ging naar Peru. ook voor deze conventie wilde ik weer iets doen op haakgebied. Samen met een aantal dames van onze haakcafe's hebben we 160 rozen gehaakt! Deze zijn voor 2 euro per stuk verkocht, de opbrengst ging naar het goede doel wat Marillion uitgezocht had, namelijk Aara foundation en Hope Flowers School Bethlehem. 2 geweldige initiatieven waar ik graag een steentje aan wilde bijdragen.
   


Samen met Denise (USA) hebben we ook nog een haakfeestje georganiseerd voor de liefhebbers, waarbij ik les heb gegeven in het Engels en aan een man, een workshop die ik niet gauw zal vergeten :-)

Mede dankzij onze sponsor Scheepjes is het hele haakfeest en de opbrengst van de rozen een enorm succes geweest!!


Denise doet graag aan yarnbombing, zeg het met bloemen, en voila het idee van de rozen was geboren. Dus in plaats van ellende, schelden, ruzie maken is ons motto; Or you could Love. Doe mee, en deel de liefde!

Algemene tips:
- ik gebruik het liefste Colour Crafter voor de rozen omdat ze dan mooi fluffy worden, op haakpen
  4 mm of 4.5 mm , wanneer je erg strak haakt, dan kun je ook een haaknaald 5mm gebruiken.
- Begin met een verstelbare lus op je haaknaald, maar zorg ervoor dat je een stuk van plm 30 a 40
  cm draad hebt, deze gebruik je straks om de roos in elkaar vast te naaien.
- gebruikte steken: l = losse, v = vaste, hv= halve vaste, stk = stokje

Haakpatroon
1)      Haak 57 lossen. Haak een stokje in de 6e losse vanaf de haaknaald, 2 lossen, stk in dezelfde losse. * 2 l, sla 2 lossen over, haak in de volgende losse: stk, 2 l, stk. * Herhaal van * tot * tot het einde. Keer je werk2)      Haak 3 l, dit is je eerste stk, haak nog 5 stk in het eerste boogje, haak een v om de volgende 2 l, * haak 6 stk in het volgende boogje, v om de 2 l. Herhaal dit nog 4 keer. * Haak 9 stk in het volgende boogje, v om de 2 l* herhaal dit nog 5 x. * Haak 12 stk in het volgende boogje, v om de 2 l* Herhaal tot het einde, je eindigt met een hv om de laatste 2 l (de laatste 2 l van de oorspronkelijke 5 van het begin van toer 1). Knip de draad af.

        Begin de roos op te rollen vanaf het begin (met het lange stuk draad), Zet de eerste 2 blaadjes met een paar steekjes, vast, rol verder op, als een slang, steek af en toe de naald door het opgevouwen deel. Aan de onderzijde van de roos, kun je de “steeltjes” van de rozenblaadjes duidelijk zien, je kunt ze mooi plat oprollen, zet ze regelmatig vast met een paar steken, en wanneer de roos helemaal goed is opgerold, ga je nog een paar keer heen en weer met de naald. 
Je kunt met dezelfde draad nog een brochespeld vastnaaien en eventueel een groen blaadje.

(Groen blaadje: haak 10 lossen, hv in de 2e losse vanaf de haaknaald, v, hstk, stk, dstk, stk, hstk, v, hv (3 l, v in de 1e losse = picot) en aan de andere zijde weer terug met een hv, v, hstk, stk, dstk, stk, hstk, v en eindigen met een hv.  Er zijn vele variaties hierop mogelijk, ook wanneer de blaadjes er niet allemaal hetzelfde uitzien is dat geen probleem, dat doen ze in het echt ook niet ;-))


1 opmerking: