vrijdag 25 november 2016

Boho vest (deel 7! ) op naar het laatste deel van het vest


het laatste deel van het lange vest ( en dan natuurlijk nog de armen en de kraag ;-) 
het originele patroon vond ik hier: KLIK 

1) het volgende deel zal weer bestaan uit halve granny's. Haak dus weer halve granny's zoals beschreven in deel 5. 
Je hebt 18 steken nodig per halve granny. Komt het niet goed uit, verdeel de steken dan weer evenredig over de granny's 

Haak in de eerste 10 steken een vaste, en haak dan je pas je eerste granny mee. Houdt ook 10 steken over aan het einde. Haak een v, losse in de 1e st, haak de hoek van de granny met een hv, 1 losse, steek op het vest overslaan, vaste, 1 losse, st op de granny overslaan, hv, losse en zo herhalen tot het einde (je haakt dus als het ware zigzaggend de granny vast aan het vest) Haak tussen de granny's 3 x een v voor je de volgende granny vasthaakt. Houdt 10 steken over aan het einde. 

2) haak weer hele granny's . Ik haakte er 10. Haak de hele granny's op dezelfde wijze vast als de halve granny's (v, l, hv, l, v, st overslaan). Haak de bovenste hoeken met 2 x : v, l, hv, v

3) Haak nog 2 halve granny's maar enkel 3 toeren, haak aan beide zijden een halje vast op dezelfde manier (v, l, hv, l, v, st overslaan)


4) Begin nu met het golfpatroon. Haak de eerste en de laatste steek niet (zo blijft je werk recht) Ipv de laatste en laatste steek niet te haken kun je ook 2 stokjes samen haken (dit geeft een mooiere overgang) Denk erom dat je op de punt 3 stokjes haakt en in het dal 3 stokjes samen haakt.
je kunt dit herhalen zolang je wilt; ik heb 11 toeren gehaakt omdat ik het vest toen lang genoeg vond ( passen dus ;-))

5) Haak met de laatste kleur nog een toer vasten helemaal rondom. Om een stokje haak je 2 vasten. Bobbelt het, dan heb je teveel vasten gehaakt, trekt het , haak dan wat meer vasten. Op de punt haak je v, l, v. En in het dal van een een golf haak je 3 vasten samen. Wanneer je helemaal rond bent, eindig je de toer met een halve vaste en kun je de draad afhechten.Haak ook een toer vasten om de armsgaten, en tel deze steken ( ik kwam uit op 94 st)

In het volgende deel de beschrijving van de mouw. Voor nu: Zet m op!