woensdag 2 oktober 2013

Uiltje applicatie!

Ik ben helemaal in de ringen omhaken, het zijn leuke kleine werkjes en je kunt er heel erg veel fantasie in kwijt! In deze ring haakte ik een uiltje:

Je haakt het als volgt: 
MR met daarin 12 stokjes, ring stevig dicht trekken en afhechten. 

Nieuwe kleur aanzetten met een halve vaste, in dezelfde steek 2 halve stokjes, in de volgende steek 2 stokjes, in de volgende steek, een half stokje en een vaste. 
Dan 4 lossen, in de volgende steek een dubbel stokje, 2 lossen, een vaste op het v-tje van het dubbele stokje, nog 2 dubbele stokjes in dezelfde steek. In de volgende steek een 2 halve stokjes, in de volgende steek 3 dubbele stokjes, 2 lossen, vaste in het v-tje van het laatste dubbele stokje, 4 lossen. In de volgende steek een vaste en een half stokje, in de volgende 2 stokjes, in de volgende 2 halve stokjes en een halve vaste en afhechten. 

Je houdt nog een paar steken over van de Magische ring...Hecht een andere kleur aan met een halve vaste, haak in dezelfde steek 2 lossen, vaste, 2 lossen vaste. In de volgende steek een hv, in de volgende steek een halve vaste, 2 lossen, vaste, 2 lossen, halve vaste. 

Knip de draad niet te kort af; daarmee naai je met een naald en een paar steekjes een snaveltje (nadat je de oogjes erop gemaakt hebt!) De oogjes zijn 6 vasten in een magische ring die ik heb vastgezet met een veiligheidsoogje van 4,5 mm (maar vastnaaien en een zwart kraaltje gebruiken kan natuurlijk ook). Tot slot naai je een klein driehoekje tussen de ogen met de oranje draad. Voila! 

4 opmerkingen: