donderdag 25 juli 2013

Weer terug van vakantie!

Terwijl bijna iedereen nu of binnenkort weggaat om een eindeloze vakantie te gaan vieren, zit die van mij er alweer op! Maar wat een trip heb ik gehad zeg! Ik heb het geluk dat mijn broer met gezin in het buitenland woont, elke 4 jaar verhuizen ze naar een ander land. Hierdoor heb ik al veel van de wereld gezien.

Sinds kort wonen ze in Jordanie....We gaan vaak samen op vakantie, en zo ook dit jaar: voor ons weer een fijn moment om te zien waar de familie woont, waar werkt mn broer, waar zitten de kids op school, waar halen ze boodschappen...gewoon, het dagelijkse leven.


Natuurlijk werd er ook gehaakt, hoewel ik ipv versnelling 6 nu echt wel in versnelling 1 zat....Ik moet er 24, en heb er slechts 12 afgekregen...het zal ooit een tas moeten gaan worden :-) gelukkig haakte mijn lieve schoonzus Greetje gezellig mee!Voor broer en gezin , en voor ons, een mooie gelegenheid om het land eens goed te gaan ontdekken. Nou, dat hebben we geweten! Met ons 6-en in de Toyota landcruiser zijn we inderdaad door het hele land gecruisd! Van de hoofdstad Amman naar Aqaba, waar we zwommen in de Rode Zee, naar Wadi Rum, in de buitenlucht slapen in de rode woestijn, onder 1 miljoen sterren,


 naar Petra waar we door de kloof de Siq liepen en een prachtige in de rotsen gehouwen tempel (de Treasury)
mochten bewonderen, naar de dode zee om te dobberen, en weer naar Amman om 2 dagen bij te komen. Vervolgens met de auto de grens over naar Israel: 4 dagen Tel Aviv en op de terugweg een bliksembezoek aan Jeruzalem, waar we mochten klagen bij de Muur en de oude stad ontdekten.... Wat een reis! Een rugzak vol met herinneringen is mee terug gekomen, en een koffer vol met souvenirs.

Ik heb voor jullie ook wat meegenomen hoor! Wat je veel ziet in het midden oosten is de Hand van Fatima, een amulet wat je beschermd tegen onheil. Wiki zegt dit erover:
Het Handje van Fatima of de hamsa (Arabisch: خمسة, letterlijk "vijf") is in het volksgeloof een beschermend handvormig amulet dat populariteit geniet in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ook steeds vaker in West-Europa aangetroffen wordt. Het amulet wordt aan hangers op muren en in auto's opgehangen. In sommige gevallen wordt het Handje van Fatima gecombineerd met de Nazar, een afweermiddel tegen het Boze Oog.
Het Handje van Fatima verwijst naar de dochter van Mohammed, Fatima Zahra. Sommige christenen noemen het amulet de Hand van Maria. In de Joodse traditie wordt het de Hand van Mirjam genoemd.
Het verhaal gaat dat zij aan het koken was toen haar man met een nieuwe vrouw binnenkwam. Van schrik liet zij de lepel vallen en roerde door met haar hand in de kokende pap, die er ongeschonden met twee duimen uit kwam. 

Ik heb in Amman samen met schoonzus Greetje een patroon gemaakt voor je eigen hand van Fatima. Met vilt erachter heb je een leuke onderzetter, of doe het in een lijstje, of maak er 2, en haak ze aan elkaar, of....;-) Greetje vond het leuk om lekker uit te testen en mee te denken, ik vond het heerlijk om dit samen met haar eens te kunnen doen!

Veel haakplezier!
haakpatroon hand van Fatima


Haakpatroon Hand van Fatima

9 opmerkingen:

 1. Ik zou ook verschieten begot, als de mijne met een nieuw vrouw binnenkwam, maar ipv verder te roeren met mijn hand, kapte ik de kokende pap over zijn oren den ik ;-)
  Maarhetis wel heeeeel mooi, die kleurtjes, zalig
  Datvind ik nu deleukste dingen : zien hoe ze daarop school gaan, waar ze winkelen, hoe ze wonen, gij hebt echt een prachtige reis achter de rug, en dat om de vier jaar in een ander land? Ik wil ook zo n broer !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een heerlijke vakantie, mooie foto's en een gaaf patroon
  dank je wel
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. graag gedaan, was vooral heel leuk om samen met mn schoonzusje iets uit te broeden :-)

   Verwijderen
 3. Supervakantie! Zo kom je nog eens ergens! Gaaf zeg! Geniet er van! Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jordanie is een mooi betoverend land.
  Ik heb deze reis 4 jaar geleden gedaan; van Amman naar Jarash, van Jarash naar Petra, een overnachting bij de Nomaden in Wadi Rum, boottocht in Aqaba en weer terug naar de Dode Zee en Amman.
  Een bijzondere mooie reis, met 1001-nacht herinneringen. :-)

  De hand van Fatima en het boze oog komt mij ook bekend voor...je ziet het overal om je heen.
  Dank je wel voor het patroon, dit bewaar ik samen met mijn schatkist vol herinneringen.

  Ik ga zeker een keer terug, om weer even te kunnen genieten van het mooie land.

  Je hebt vast en zeker genoten...
  Geniet nog even van alle mooie herinneringen en bijzondere indrukken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo te zien hebben jullie en toffe vakantie gehad,en wat weer een leuk gratis patroontje hebben jullie gemaakt, helemaal goed bedankt voor het delen

  groetjes mingle-mangle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo te zien hebben jullie een geweldige vakantie gehad en die gehaakte tas komt vanzelf een keer af!

  BeantwoordenVerwijderen