zondag 11 november 2012

Een geslaagde Holy Stitch!


de afgelopen 2 dagen heb ik in de bak gezeten in de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden. En met mij nog tientallen andere vrouwen , allemaal holy stitcherig en cute crafterig! Wat een feest! Wat een superlocatie om zoiets te organiseren! Een hele vleugel van de oude gevangenis was een wirwar van kleuren, geroezemoes, leuke workshops, prachtig uitgedoste mensen en vooral, tientallen superleuke kleine winkeltjes! er waren meer dan 4000 bezoekers, en de sfeer was super! In december volgt een herkansing, dan vindt de Kersthappening plaatst.

Nog een paar leuke anekdotes van het afgelopen weekend;
*Janneke uit Alphen ad Rijn kwam speciaal om mijn gehaakte kerstballen aan te schaffen! (oja en meteen dan ook maar langs familie (?) , in elk geval een walk langs memory lane....Erg leuk, voel me vereerd Janneke!
*Terwijl ik tijdens een rustig moment de haaknaald ter hand had genomen en gedurende de middag een 4 laags bloem aan het haken was, werd mn haakwerk bijna uit mn handen gegrist door een mevrouw. Ze wilde graag het patroon hebben, maar dat had ik niet, alleen in mn hoofd...Dus wilde ze mijn werkje kopen, ik hoefde het niet af te maken...Nog nooit eerder meegemaakt!
*Een prachtige oude dame volledig in het zwart, viel toch wel heel erg op een granny tas van Annelies . Ze kwam wel 3 keer terug, genoot van mijn aanprijzingen ("de tas roept gewoon om u mevrouw!, Het haalt u helemaal op!") in elk geval...na lang aarzelen bood ze me een bedrag, lager dan de vraagprijs. Zonder te overleggen met Annelies ging ik meteen accoord. Bleek alles nog te zijn wat ze in haar knip had...ik begreep dus ook meteen de twijfel. Nog nooit is een tas zo goed terecht gekomen als bij deze mevrouw!
* Ik sprak met een oude gevangenisbewaarder, die er tot 4 jaar geleden nog aan het werk was (ja, de gevangenis is pas 4 jaar buiten gebruik als gevangenis!) De man loopt er nu gepensioneerd rond, in zijn gevangeniskostuum, met een dikke bos sleutels aan de riem, hij geeft er nu rondleidingen! Hij blij, vrouw blij, en wat een anekdotes heeft die man! mocht je ooit in de gelegenheid zijn, volg er een rondleiding...fantastisch!

Kortom, ik heb 2 fantastische dagen gehad, en zonder hulp van Annelies had ik dit niet gered in mn uppie! Haakmaatje, bedankt! En haakmaatje Linda, bedankt voor het sjouwen! Ook dat was geweldig!! En dank aan Cor, voor het heen en weer rijden van mn celgenote, en , samen met mien eigen Bauke weer gezorgd heeft dat alles weer netjes in de auto is gekomen! Super, om zulke lieverds om me heen te hebben!! X

8 opmerkingen:

 1. Ik heb je daar ontmoet en genoten van al het moois wat je bij je had. Leuk om jou en Annlies in het echt eens te zien. Volg al een tijdje jullie blogs.Ik heb van die lieve leuke belletjes bij je gekocht, het was super. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! jij hebt een prachtige dochter! Leukleuk!

   Verwijderen
  2. Dank je wel Margriet, dat je dat nog hebt onthouden tussen al die voorbijgangers.
   Groetjes, Amarins

   Verwijderen
 2. Leuk om te horen , Amarins! Hartelijke groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk al die verhalen, soms maak je zulke bijzondere dingen mee! Heerlijk toch als zo'n tas goed terecht komt?! Mijn laatste markt had ik een groepje meiden die graag mijn oorbellen wilden kopen (3 dezelfde paren) als vriendinnen-oorbellen, maar uhhh ze hadden niet genoeg geld. Ik smolt ter plekke en heb ze snel ingepakt en meegegeven voor wat ze er voor over hadden!
  Leuk dat de markt zo'n succes was. Misschien lukt het mij bij de kerst-herkansing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoe herkenbaar dus ;-) Wil je een cel huren? Of heb je je al aangemeld? Het is aanrader hoor!

   Verwijderen
 4. Dat klinkt wel errruug gezellig.
  Jammer dat ik niet kon komen zeg....zucht.
  Misschien in december dan maar :o)

  Groetjes Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen